Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Η λαϊκίστικη προσέγγιση της κατά Τσίπρα Αριστεράς

Η αποκατάσταση της νομιμότητας και η επικράτηση αισθήματος ασφάλειας, ως πολιτική, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. 

Η άκρατη ιδεολογική επικράτηση της Αριστερής ιδεολογίας (ιδεοληψίας μάλλον) μεταπολεμικά στην Ελλάδα είναι αυτή που επανέφερε με τον πιο βίαιο και απεχθή τρόπο, ως αντίδραση, την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής. Φιλελεύθεροι και Μετριοπαθείς ενωθείτε γιατί οι Συμπληγάδες θα μας συντρίψουν

Ηα παρούσα θα είναι μια ανοιχτή ανάρτηση που θα ενημερώνεται τακτικά, κάθε φορά που αντικρύζω πρωτοφανή λαϊκίστικη αντιμετώπιση τρεχόντων ζητημάτων από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός τρέφεται από τον λαϊκισμό, το απέδειξε πρόσφατα με την κατά Καμμένο υπερβολικά δεξιά ψήφο και με την απομάκρυνση του από το σοβαρό ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

1. Λαθρομετανάστευση: στην προσπάθεια του Δένδια για την απομάκρυνση των παρανόμων λαθρομεταναστών με επιείκια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κορώνες για βάναυση  δήθεν ρατσιστικήαντιμετώπιση. Ένα μέτρο που ανακουφίζει τους πολίτες της χώρας και επίσης αφαιρεί πολιτικό έρεισμα από ακραίες φωνές, πάλι βρίσκει αντιμέτωπους τους ευαίσθητους αριστεούς. Λες και η ευαισθησία είναι αποκλειστικό προνόμιο των αριστερών. Υποκρισία, ειδικά αν θυμηθούμε το σταλινικό ιδεώδες.

2. Αγροτική Τράπεζα: Η τράπεζα των κουμπάρων. Πτωχευμένη με επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα που έμπαιναν μέσα. Αντί για καλόπιστη κριτική, πάλι κορώνες για δήθεν εσπευσμένη ιδιωτικοποίηση την οποία, άκουσον άκουσον, θα ακυρώσουν ως κυβέρνηση. Σύντροφοι, το Γόρδιο δεσμό τον κόβεις, δεν τον λύνεις. To be continued and updated on a regular basis.

3.19/8/2012 - περιστατικό ομηρίας υπαλλήλων ΣΔΟΕ από κατοίκους της Ύδρας: Ο Σύριζα καταγγέλλει αυταρχισμό σε ακόμα μία περίπτωση εφαρμογής του νόμου. Το κόμμα αυτό κινείται εκτός συνταγματικής πορείας:  «Ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και με γελοιοποίηση της χώρας μας διεθνώς» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, τα γεγονότα της Ύδρας.

4. 17/9/2012  ΔΕΘ. Σε ερώτηση του Χρήστου Τελίδη, ανταποκριτή του Έθνους στη Θεσσαλονίκη, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και με αφορμή το παράδειγμα της παραπαιδείας, ο κ. Τσίπρας  συνέδεσε την ένταση της πειθαρχικής αντιμετώπισης τέτοιων κρουσμάτων με το γενικότερο μισθολογικό επίπεδο των δημοσίων υπαλλήλων: «Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι ο εκπαιδευτικός να ζει με αξιοπρέπεια. Και όταν φτάσουμε στο επίπεδο αυτό θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στην τήρηση της νομιμότητας (...) Όταν τον εξαθλιώνεις πρέπει να βρει έναν τρόπο να ζήσει. Ακόμα και στην περίοδο πριν από την κρίση όλοι ξέραμε ότι υπάρχει το πρόβλημα της παραπαιδείας». Δηλαδή κι οι γιατροί να παίρνουν φακελάκι και οι εφοριακοί μίζα; Αντί να πει ο κ. Τσίπρας να φορλογούνται για αυτά τους τα έσοδα, δίνρι στους καθηγητές συγχωροχάρτι. Δεν μπορεί να ανεχθεί την επέμβαση των δυνάμεων της αγοράς, έστω για αυτό το τόσο διαδεδομένο φαινόμενο; Ποιό είναι τέλος πάντων κατά τον κ. Τσίπρα το αξιοπεπές επίπεδο διαβίωσης που μέχρι να το φτάσουν οι δημόσιοι λειτουργοί επιτρέπεται να παρανομούν;

Είναι ανατριχιαστικό το παράδειγμα γιατί εμπεριέχει μέσα του όλο το αδιέξοδο της άρνησης της φιλελεύθερης οικονομίας της αγοράς. Και δημόσιος υπάλληλος και συνγωνιζόμενος με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και φοροφυγάς. Αλλά κατά τον κ. Τσίπρα "δικαιολογημένα αμαρτωλός".

5. 2/11/2012: Στην ειλικρινή δήλωση διαπρεπού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης) ότι το κόμμα του δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει, ο Παπαδημούλης απάντησε ότι τα στελέχη του κόμματος πρέπει να προσέχουν τις δηλώσεις τους. Καμί ελευθερία λόγου και έκφρασης. Προσοχή παιδιά γιατί η εξουσία πλησιάζει, μη βάλουμε κανένα αυτογκόλ. Κι η αριστερά μπλεγμένη στα δίχτυα της εξουσίας κάνει λογοκρισία στα στελέχη της. Δε θέλω να φανταστώ τι κυνήγημα θα πέσει σε όσους δεν είμαστε αριστεροί και δε θέλουμε να γίνουμε αριστεροί.

6. 11/11/12:  Κι όμως ο Τσίπρας δε διέγραψε το βουλευτή Λαφαζάνη που απείλησε τη σωματική ακεριότητα συναδέγων του:
«Αν θεωρείτε τους εαυτούς σας έντιμους, ελάτε ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΕ…. αυτοί που περάσαμε από κυβερνητικά κόμματα, από το 1974 μέχρι και σήμερα τι είχαμε και τι έχουμε…. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ…..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΑΤΕ!!!
ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ κύριοι και κυρίες που ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο… αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΤΥΧΗ!!!»
Τα παραπάνω είπε στο ελληνικό κοινοβούλιο, στο βωμό της Δημοκρατίας, ένας Έλληνας βουλευτής. Ο αδερφός του ηρωϊκού Αλέκου Παναγούλη, ο Στάθης Παναγούλης.
Απείλησε δηλαδή με κρεμάλες και λιντσάρισμα τους βουλευτές που ψήφισαν το Μνημόνιο. Και μάλιστα αποφάσισε να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας. Αυτός που έφτιαξε το όνομά του σε βάρος του αδερφού του και αφού πέρασε από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα κάνει τώρα στάση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου