Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Αυτή είναι η Ελλάδα στην οποία θέλετε να συγκυβερνήσετε κύριοι του Σύριζα; Αυτά τα αισθήματα οργής που καλλιεργείτε σε μερίδα της νεολαίας είναι η πολιτική σας πρόταση; Δεν είναι τυχαίο ότι όλα ξεκίνησαν με μία αφορμή, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πτώση των ποσοστών του ακροαριστερού κινήματος, που πλέον ξεκάθαρα κινείται εκτός λογικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Θα είναι ευτύχημα στις εκλογές που ξεκάθαρα πλέον έρχονται το ΠΑΣΟΚ να πιάσει την αυτοδυναμία, μόνο και μόνο για να μην δωθεί βήμα εξουσίας στους υποκινητές μίας μορφής κεκαλυμμένου φασισμού. Οι δηλώσεις Αλαβάνου για άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και συλληφθέντων είναι απλά μία ένδειξη της νοοτροπίας της σήψης.

Από την άλλη η υποκρισία των ΜΜΕ... Προτάσσουν οι αστυνομικοί το πιστόλι τους, πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό, κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών, χτυπάνε με τα γκλομπ, όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται σαν εγκλήματα! Και μετά οι σπαρακτικές κραυγές: πού είναι; γιατί δεν κάνουν τίποτε; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ; Να πάνε μπροστά από τον κουκουλοφόρο που κρατά μολότωφ και να αναλύσουν τις θεωρίες του Μπακούνιν και του Προυντόν; Αν και όπως είπαμε παραπάνω, περισσότερα θα είχανε να πούνε για τους κορμοράνους του Τσίπρα στο βιότοπο του Βοτανικού. Ουαί ημίν γραμματείς δημοσιογράφοι υποκριτές (ως blogger προτάσσω το ημίν αντί του υμίν).

Για την κυβέρνηση οι ευθύνες πολλές. Υπάρχουν υπόνοιες για μειωμένη δυνατότητα ελέγχου των δυνάμεων καταστολής. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα, χωρίς στρουθοκαμηλισμούς. Ο Σαρκοζί έχτισε το ηγετικό του προφίλ μέσα από μία τέτοια κρίση. Να δούμε πως θα διαχειριστεί ο Καραμανλής αυτή την κατάσταση. Διακινδυνεύω μία πρόβλεψη: Ίσως τελικά στις επόμενες εκλογές να μην είναι υποψήφιος ο πρωθυπουργός...

10 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Στυλιανέ νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον.
    Η πρόεδρος του κομμουνιστικού κόμματος κ.Παπαρήγα κάλεσε τον κ. Τσίπρα να "μαζέψει" τους άνδρες του...
    Είνα ξεκάθαρο και σκανδαλωδες απροκάλυπτο και κοροϊδία της νοημοσύνης του ¨ελληνα πολίτη το γεγονός ότι κάποιοι υποκινούνται από το επίσημο ΣΥΡΙΖΑ...
    Νομίζω ότι η κ Παπαρήγα οφείλει αν κατονομάσει τους εκτεκεστές που υποκινούνται απο τον πιο πάνω κύριο και με στοιχεία να καλέσει την Ελληνική δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της,.....
    Το ποτήρι έχει ξεχιλήσει...Δεν πάει άλλο
    Σήμερα στις 21:00 έγινα μάρτυρας μιας επιχείρησης της αστυνομίας που μαζί με εκατοντάδες εξαγριωμένους πολίτες κρατώντας ρόπαλα στο χέρι και φορόντας κράνη στο κεφάλι , μαζί με τους αστυνομικούς, τις ομάδες καταστολής , κηνύγαγαν στα στενά της περιοχής της Αγ.Σοφίας Πατρών 20 - 30 αναρχικούς οι οποίοι λίγες ώρες νωρίτερα είχαν κάχει και καταστρέψει την μισή Πάτρα.Σε μία καφετέρια της οδού Αράτου και πλ.¨ολγας 5 αναρχικοί εισέβαλλαν στην καφετέρια προφασιζόμενοι του ςπελάτες. Εκατσαν στα τραπέζια παρήγγειλαν ενώ η μισή Πάτρα και 2 διμοιρίες των ΜΑΤ τους κηνυγούσαν...Κάποιος από τους πολίτες(ανάμεσα σε εκατοντάδες) είδε τους νεαρούς και αμέσως ενημέρωσε τους αστυνομικούς. Κατευθείαν μπήκαν στην καφετέρια 10 ΜΑΤ τους συνέλαβαν.Από έξω από την καφετέρια είχαν μαζευτεί εξοργισμένοι άνθρωποι, ίσως καταστηματάρχες που οι περιουσίες τους καταστράφηκαν από την βαναυσότητα των αναρχικών, και με διάφορα συνθήματά, πετώντας μπουκάλια, ακόμα και πέτρες απειλούσαν τους αναρχικούς οι οποίοι οδηγούντο στην κλούβα...
    Αυτή είναι η κατάσταση στην Πάτρα ...
    Ισως επιτέλους ο λαός ξυπνησει και επαναστατήσει όχι κατ'εντολή του κ.Τσίπρα σπάζοντας καίγοντας λεηλατόντας αλλα να επαναστατήσει εναντίον όλων εκείνων που δεν σέβονται τίποτε.Εναντίον ενός συστήματος διαφθοράς και υποκόσμου...
    Φθάνει πια...
    Επιτέλους ας κάτσουν στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι....Ας είναι πολιτικοί...
    Νικος Σ.
    Ο Αιγινητείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο είναι κατάντημα να πρέπει οι πολίτες να αναλαμβάνουν τη τήρηση της τάξης. Αλλά όσο από κάποιους προβάλλεται σαν συντεταγμένο δικαίωμα η αντίσταση που μπορεί να εκφραστεί με βιαιοπραγίες, άλλα τόσο θεωρώ πως είναι δικαίωμα των πολιτών να περιφρουρούν τη τάξη και την περιουσία τους. Νομικά μάλιστα καλύπτονται, εφόσον βέβαια δεν υπερβαίνουν σε ένταση την εναντίον τους επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον έκραξαν, τον διέσυραν και συκοφάντησαν όπως αποδείχθηκε και τελικά αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες! Το όνομα του είναι Απόστολος Βαβύλης. Ο μεγαλύτερος γκάγκστερ που βγήκε στην σύγχρονη ιστορία. Έτσι μας τον παρουσίαζαν τα ΜΜΕ αλλά ποτέ δεν μάθαμε ότι αθωώθηκε.
    Για όλες τις υποθέσεις πήρε αθωωτικές αποφάσεις. Έτσι δεν μάθαμε τίποτα και ο κόσμος έμεινε με τις...

    εντυπώσεις ότι ήταν έμπορος ναρκωτικών ότι έφαγε τόσα χρήματα, πήγε να χτίσει την μεγάλη Ελλάδα στην Ιταλία κ.α.
    Αλλά φταίει και αυτός που δεν παίρνει σβάρνα τα δικαστήρια για τα ΜΜΕ που δεν τον αποκατέστησαν. Μόνο έτσι θα είναι προσεχτικοί όσοι βρούνε στον δρόμο τους ανάλογες περιπτώσεις.
    ο Αιγινητείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έσβησε χθες -αθόρυβα- 24 αστυνομικός,θύμα κουκουλοφόρων του 2007.

    Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.

    Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών.

    Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.

    Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.

    Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.

    Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο.

    Ποιος είναι ο αστυνομικός;Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό...."Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσίαμέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχεισυμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικήςστις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκληταδολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις ταοποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους,λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής,πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενοςσε καταστολή.Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και''καταδρομών'' που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα τηςσωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ''άτομα'' που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ''πολιτική παρέμβαση''. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".
    Ο Αιγινητείου Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΕΞΗΣ Ο ΜΑΧΙΜΟΣ*
    Την άνοιξη του 2003 (υπουργός Αμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου), ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
    Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στο Στρατό Ξηράς όπου και είχε επιλεγεί για να υπηρετήσει την πατρίδα, βρήκε μέσο και στήριξη στην τότε κυβέρνηση.
    Ετσι, ζήτησε και πέτυχε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό.
    Εκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί.
    Σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει:
    «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους...» και «...τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα "βύσματα"».
    Ετσι, ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούλιο του 2003, αφού κατάφερε αυτό που για τους περισσότερους (χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη) παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, να μεταταχθούν, δηλαδή, στο Πολεμικό Ναυτικό, ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία.
    Ο κ. Τσίπρας παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα (ΚΕΠΑΛ) του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύει
    στον Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση, πήρε μετάθεση για τη μονάδα του.
    Ο ναύτης Τσίπρας τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στη λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο. Δηλαδή, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο ίδιος δηλώνει στη συνέντευξή του: «Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ' έπιανες από τη μύτη θα έσκαγα».
    Ετσι έψαξε και βρήκε ένα νόμο του Ακη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση κι επανέρχεσαι μετά..Αυτό ήταν!
    Ο ναύτης Αλέξης, για να αποφύγει προσωρινά το γραφείο του στο Πεντάγωνο, κατέβηκε υποψήφιος, απολύθηκε προσωρινά (κάνοντας ένα time out) και στη συνέχεια επανήλθε στις τάξεις του Ναυτικού.
    Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες κι έτσι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιον, εκεί που χρωστούσε έξι μήνες, υπηρέτησε τρεις και... καλός πολίτης.
    Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες ο trendy Αλέξης πέρασε «ζωή και κότα».
    Το ομολόγησε ο ίδιος: «Ασε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!»
    Ο ναύτης Αλέξης Τσίπρας απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004.
    Πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες..
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΞΗ !!!o MAXIMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκο, για την αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτω το παρακάτω δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του Έθνους που ρητά λέει ότι ο αστυνομικός στον οποίον αναφέρεσαι βρίσκεται εν ζωή και αναλαμβάνει σιγά σιγά από τα τραύματά του - Δεν παίρνω θέση, αλλά αν τελικά ζεί ήταν φοβερό unfair του προφυλακισμένου αστυνομικού που έκανε αβάσιμη αναφορά στον υποτιθέμενο θάνατο:


    ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ
    «Εχει αρχίσει πλέον σιγά σιγά να περπατά». Στο πλευρό του και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

    Σώθηκε ως εκ θαύματος από τη μανία αφιονισμένης ομάδας και τον... «πέθανε» ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο προφυλακισμένος για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Ο λόγος για τον νεαρό αστυφύλακα, ο οποίος στις αρχές του Ιουλίου του 2007 δέχτηκε αναίτια άγρια επίθεση από ομάδα 30 ατόμων κατά τη διάρκεια συναυλίας στο γήπεδο του Μπέιζμπολ, στο Ελληνικό, με συνέπεια να υποστεί βαριά αναπηρία.

    Οι δράστες τον χτύπησαν αγρίως και αρχικά διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση, με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας.

    Μετά το τραγικό αυτό γεγονός, ο νεαρός αστυνομικός και η οικογένειά του ανεβαίνουν, καθημερινά, τον δικό τους «Γολγοθά».

    Ο Παναγιώτης μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, σε Ελλάδα και εξωτερικό και προσπαθεί, όσο γίνεται μετά τα βαριά τραύματα, να συνέλθει. Ηδη έχει αρχίσει σιγά σιγά να απολαμβάνει τη ζωή.

    Η οικογένειά του βρίσκεται δίπλα του και τον στηρίζει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσει και πάλι να επανέλθει στη φυσιολογική κατάσταση και να γίνει όπως ήταν πριν από την επίθεση που δέχτηκε.

    Μαζί του το μοιραίο εκείνο βράδυ στο Ελληνικό ήταν και ένας ακόμη συνάδελφός του, τον οποίο επίσης ξυλοκόπησαν οι δράστες, με συνέπεια να του προκαλέσουν κατάγματα.

    Πριν από έναν χρόνο, ο Παναγιώτης επέστρεψε από ειδικό κέντρο αποκατάστασης αναπήρων στο Ισραήλ, όπου ακολούθησε πρόγραμμα για τη βελτίωση της κινητικότητάς του.

    Τώρα βρίσκεται με τους γονείς του στο σπίτι τους στην Αθήνα και όπως είπε χθες ο πατέρας του, το πρόγραμμα που ακολούθησε στο Ισραήλ, έχει φέρει αποτελέσματα. «Εχει αρχίσει πλέον σιγά σιγά και περπατά. Μπορεί και πηγαίνει μόνος στο περίπτερο για να αγοράσει εφημερίδα και βγαίνει με τους φίλους του στην καφετέρια της γειτονιάς μας», είπε.

    Στο πλευρό του τραυματία, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

    «Δώσαμε στο παιδί, τμηματικά, γύρω στα 17.000 ευρώ από τις παιδικές κατασκηνώνεις, προκειμένου να καλύψει τα αυξημένα έξοδα για την αποκατάστασή του», είπαν χθες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

    «Προσπαθούν, όσο μπορούν, να συνέλθουν από το κακό που τους προκάλεσαν οι δράστες και να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες προβλήματα που έφερε η αναπηρία ενός νέου παιδιού...», δήλωσαν χθες στο «Εθνος» συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας. «Δεν ήταν εύκολο, αλλά το παιδί, με τη βοήθεια όλων ζει και σιγά σιγά κερδίζει το μεγάλο στοίχημα και περπατά και πάλι», τόνισαν.

    Το υπουργείο Εσωτερικών, έως χθες το βράδυ, δεν προτίθετο να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να διαψεύδει τα όσα λέγονται περί θανάτου του νεαρού αστυνομικού.

    Οπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παναγιώτης Στάθης, «η αστυνομία δεν μπορεί να βγάζει ανακοινώσεις για να διαψεύδει φήμες που κυκλοφορούν σε διάφορα σάιτ. Εάν το παιδί είχε υποκύψει, θα είχε βγει σχετική ανακοίνωση», τόνισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Στυλιανέ σε ευχαριστώ για την ενημέρωση...Θα διασταυρώσω τις οληροφορίες και θα υπάρξει αποκατάσταση της αληθείας...
    Ο Αιγινητείου Νικόλοας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στον «Αθήνα 984».Σε ερώτημα ενός εκ των δημοσιογράφων,σχετικά με τις επιπτώσεις των συνεχιζόμενων καταλήψεων στα δημόσια σχολεία,απάντησε εκθειάζοντας την ταχύτητα με την οποία οι μαθητές ωριμάζουν (sic) μέσα στο περιβάλλον των καταλήψεων.Ενδιαφέρουσα λογική!Αν την επεκτείνουμε,θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι η ...
    ωρίμανση των μαθητών θα επιταχυνθεί αν στείλουμε τους μαθητές στη φυλακή. Περίεργη θέση,πράγματι,για την Αριστερά,η οποία κάποτε πίστευε πως όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή.

    Το παρήγορο είναι ότι στην απομαγνητοφώνηση αποσπασμάτων της συνέντευξης,που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, η αναφορά στην ταχεία ωρίμανση των μαθητών έχει παραλειφθεί.Ελπίζω να οφείλεται στο ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι στον ΣΥΝ με συναίσθηση της γελοιότητας..."
    (BHMA)
    Νίκος
    ο Αιγινητείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή