Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

όλοι μαζί μπορούμε για μιά αδέσμευτη Ελλάδα

humiliation of national honor is a delicate task: from PIGS to GIPSI
the key is budget surplus. 
patriotism lies in making your country strong enough to overcome external pressure. Then you have the option of defaulting, an intimidating prospect for capital markets. There should be no ideological borderline segregating Greeks in this respect.
 Το βροντοφωνάζω: έχει δίκιο ο Τσίπρας όταν μιλά για νέο εθνικό παραγωγικό σχέδιο. Εκεί κρύβεται η ισχύς. 
Με προσεκτικά όμως βήματα και με επίγνωση ότι οι καλές μέρες ήταν τεχνητές, εύκολο δανεικό χρήμα από το εξωτερικό που το φορτώθηκαν οι επόμενες γενιές ως χρέος.
Μαζί μπορούμε. Δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί σε αυτό τον αγώνα. Δεν υπήρξαν στους μακεδονικούς αγώνες, δεν υπήρξαν στο ηπειρωτικό έπος. Η ισχύς είναι στην ένωση των δυνάμεων. Στην αποφασιστικότητα. Στην εξωστρέφεια. Στη διπλωματία.

Τα εκατομμύρια του Άκη πλήγωσαν πολλούς. Τους έκαναν να χάσουν την πίστη τους στην πολιτική ελπίδα. Τους έστρεψαν στα άκρα. Είναι η ενστικτώδης αντίδραση του καταπιεσμένου. Ας το περάσουμε το στάδιο αυτό.

Τώρα θέλει λογική ανασυγκρότηση. Μπορούμε. Όχι με άναρθρες κραυγές, αλλά με πίστη και ελπίδα. Και πολλή δουλειά (α ρε μακαρίτη Έβερτ, το είπες προεκλογικά το 1996. Δουλειά, Δουλειά, Δουλειά, μαζί με το Καρδίτσα, Καρδίτσα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου