Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η ευτυχής συνάντηση - Το όραμά μου

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231201113
Η Ρωσία είναι ακόμα αδύναμη. Αλλά σε βάθος χρόνου, η συμμαχία ΗΠΑ Ρωσίας θα επαναφέρει τον κόσμο σε περιόδους ειρήνης και ευημερίας. Αντίπαλοι θα είναι Κινέζοι και Γερμανοί που ακολουθούν το ίδιο οικονομικό μοντέλο ΥΠΕΡπαραγωγής και ΥΠΟκατανάλωσης. 
 Oι αντιθέσεις ανάμεσα σε αυτά τα δίπολα είναι δομικές και ψυχολογικές. Ανεπιφύλακτα υπέρ του αγγλοσαξωνικού κόσμου, κόσμου ελευθερίας. Η σύμπτωση των συμφερόντων του με τη Ρωσία, κόσμου πνεύματος, κι η επικράτηση απέναντι στον κυνισμό Γερμανών και Κινέζων θα είναι ευτύχημα. Αυτή την προσέγγιση δεν την αποδέχεται ο βαθιά συντηρητικός αμερικανικός κορμός της Ουάσινγκτον, κολλημένος σε ψυχροπολεμικά σύνδρομα. Οι νέες γενιές θα δώσουν τη λύση.
'Οσο  υπερφιλόδοξο κι αν ακουστεί, αυτή είναι η μόνη σκέψη και συνεισφορά που θα μπορούσα να δώσω αν ποτέ έκανα το βήμα. Να φωτίσω τα σημεία προσέγγισης. Η χαρά της ζωής, η διάχυση του πλούτου σε πολλούς, η πίστη στην αγάπη και τη ελευθερία του ατόμου είναι βασικά σημεία. Λιγότερη τάξη σε κεντρικά καθορισμένους σκοπούς. Σαφέστατα η πολιτική είναι μια άσκηση ψυχολογίας. Θέλει υπομονή και επιμονή. Αλλά στο τέλος η ισορροπία θα αποκατασταθεί. 

Αφορμή για τις παραπάνω σξέψεις μια είδηση για συνάντηση Πούτιν Ομπάμα. Ο τελευταίος είναι τόσο απαραίτητος. Ε'ίναι ευτύχημα που έχει αυτός τα κλειδιά του Λευκού Οίκου. Μορφωμένος και μετριοπαθής. Χαρισματικός.

1 σχόλιο:

  1. πολύ καλό το άρθρο σου. Συμφωνώ με την διαπίστωσή σου και προσθέτως επίσης ότι το δίπολο που φαίνεται να αναδύεται είναι ΡΩΣΙΑ-ΑΜΕΡΙΚΗ-ΕΥΡΩΠΗ απο τη μια και ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΚΙΝΑ από την άλλη. Η Ελλάδα πιστεύω ότι ωφελείται σαφώς απο την πρώτη συμμαχία. Αυτή τη στιγμή τον έλεγχο τον έχουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΚΙΝΕΖΟΙ ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να τους καθυστερήσουν προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για να αντιδράσουν. Είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί πιστεύω ότι τα φτηνά εργατικά χέρια της Ευρώπης για τους Γερμανούς είναι και οι Έλληνες....


    Πάνας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή