Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ποιός ήθελε νεκρό τον Καραμανλή;

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=22439&categories_id=69

φαίνεται ότι η ενεξάρτητη ενεργειακή πολιτική του Καραμανλή και η προσέγγιση με Ρωσία και Κίνα (τόσο επιθμητή και προβεβλημμένη και από τον καθηγητή Μαρκεζίνη στο βιβλίο του "μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα") προκάλεσαν την μήνιν παραδοσιακών μας "συμμάχων" που κατατρέχονται από περσυντηρητικές, εθνικιστικές συμπλεγματικές, κοντόφθαλμες εμμονές, που δεν τους άφησαν να κεφλαιοποιήσουν τη νίκη τους στο Ψυχρό πόλεμο.

Δεν είμαι λάτρης των conspiracy theories,αλλά σίγουαρα το κεφάλαιο του πολιτικού τέλους του βραχέος (κατά Γιανναρά) Καραμανλή δεν έχει εκόμα καθαρογραφεί. Ατολμία, αναποφασιστικότητα, μία περίεργη αίσθηση εντιμότητας αλλά και ανεκτικότητας στη φαυλότητα, και ένα ερώτημα: γιατί δε βγαίνει να υπερασπιστεί τον εαυτό του; δυό λέξεις απολογίας. το χρωστά στο σύνολο του ελληνικού λαού που πίστεψε πως θα μπορούσε κάτι να αλλάξει.

Fletcher co-alumnus, SPEAK!!!

Σε δεύτερη φάση, μου φαίνεται πλέον (Αύγουστος 2012) ότι κι ο αυθορμητισμός του Καραμανλή ήταν επιπόλαιος, στο βαθμό που δε διασφάλισε ότι οι επιθετικές κινήσεις του στη διεθνή σκηνή δε θα ενοχλούσαν τους παραδοσιακούς συμμάχους μας. Δεν παίζεις φουλ επίθεση, όταν δεν έχεις διασφαλίσει την άμυνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου